SΤΟΙΧΗΜΕΙΑ

Ένα ιστολόγιο γνώσης και μύησης στα επιστημονικά μυστικά του στοιχήματος. Γιατί το στοίχημα δεν είναι απλά ένα παιχνίδι τύχης, αλλά ένα μαθηματικό παίγνιο. Όσοι το αντιλαμβάνονται, είναι ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά από τους υπολοίπους...

20 Νοεμβρίου 2014

Η Αρχή της ΣΤΟΙΧΗΜΕΙΑΣ…

Αν είχαμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε εκ’ των προτέρων την έκβαση του μέλλοντος, ή αν επαληθεύονταν πάντοτε τα φαινομενικά πιθανότερα ενδεχόμενα, τότε θα ήμασταν διαρκώς κερδισμένοι. Όμως πάμπολλοι απροσδιόριστοι και άγνωστοι για εμάς παράγοντες επηρεάζουν την τελική έκβαση κάθε συμβάντος. Έτσι οι εκπλήξεις καραδοκούν πάντοτε σε κάθε πτυχή της ζωής και φυσικά και στο στοίχημα....

Όταν αναφερόμαστε στο στοίχημα συνήθως μας έρχεται στον νου ο αθλητικός στοιχηματισμός, ωστόσο οι αρχές που το διέπουν είναι ίδιες για κάθε στοιχηματικό είδος και το μόνο που αλλάζει είναι τα εκάστοτε στατιστικά δεδομένα. Είτε μιλάμε για στοίχημα, είτε για χρηματιστήριο, είτε για σεισμούς, είτε για ατυχήματα, όλα τα πιθανά ενδεχόμενα έχουν κάποια συχνότητα εμφάνισης και κάποιες πιθανότητες να συμβούν ή να μην συμβούν.

Στο στοίχημα αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τους παίχτες είναι η απόδοση των σημείων που ποντάρουν. Κάθε στοιχηματική απόδοση μικρή ή μεγάλη εμπεριέχει δεδομένο ρίσκο, θεωρητικά αντίστοιχα μικρό ή αντίστοιχα μεγάλο της απόδοσης. Στις μικρότερες αποδόσεις αντιστοιχούν περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης, ενώ στις μεγαλύτερες αποδόσεις αντιστοιχούν λιγότερες πιθανότητες. Για παράδειγμα όταν μια στοιχηματική εταιρία προσφέρει για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, απόδοση 2,00 στον άσσο (1), απόδοση 3,40 στην ισοπαλία (Χ)  και απόδοση 3,60 στο διπλό (2), αυτό σημαίνει πως η εταιρία υπολογίζει και αποδίδει αντίστοιχα, 46,7% πιθανότητες στον άσσο (1), 27,4% πιθανότητες στην ισοπαλία (Χ) και 25,9% πιθανότητες στο διπλό (2).

Όσοι ασχολούνται με πιθανότητες γνωρίζουν ότι δεν επαληθεύονται πάντοτε τα πιθανότερα ενδεχόμενα, καθώς οι πιθανότητες βασίζονται σε υπολογισμούς και υποθέσεις για το άγνωστο. Τι μπορεί να μας κατευθύνει στις επιλογές μας; Αρκούν μόνο η αποδόσεις που προσφέρουν οι εταιρίες στοιχημάτων; Όλες οι αποδόσεις μικρές ή μεγάλες ενέχουν δεδομένο ρίσκο, μιας και για όλες υπάρχουν οι αντίρροπες πιθανότητες να μην επαληθευτούν. Με την ίδια ευκολία που μπορούμε να χάσουμε μια μεγάλη απόδοση που της αντιστοιχούν λίγες πιθανότητες επαλήθευσης, μπορούμε  να χάσουμε και μια μικρή απόδοση που της αντιστοιχούν πολλές πιθανότητες, καθώς οι μικρές αποδόσεις δεν συνοδεύονται από καμία εγγύηση πως θα επαληθευτούν. Κατά γενικό κανόνα είτε επιλέγουμε σημεία με μικρές, είτε με μεσαίες, είτε με μεγάλες αποδόσεις, αυτές θα πρέπει να αντιστοιχούν τουλάχιστον στις φυσιολογικές πιθανότητες επαλήθευσης των σημείων, ή ακόμη καλύτερα να είναι σε τιμές μεγαλύτερες από τις πιθανότητες που τους αναλογούν, αποτελώντας έτσι επιλογές που ανταποκρίνονται με το παραπάνω στο δεδομένο ρίσκο τους.

Το blog ΣΤΟΙΧΗΜΕΙΑ θα παρουσιάζει θεωρητικά ζητήματα του στοιχήματος, καθώς επίσης και στατιστικά δεδομένα του ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού, που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε παίχτης ώστε να αυξήσει τις δικές του πιθανότητες για κέρδος από το στοίχημα. Ο στοιχηματικός μας οδηγός συνθέτεται από στατιστικά  δεδομένα 155.000 και πλέον ποδοσφαιρικών αγώνων της τρέχουσας 18ετίας, που προέρχονται από 30 διαφορετικά πρωταθλήματα. Τα δεδομένα αυτά αναλύονται από εξειδικευμένο υπολογιστικό μοντέλο, το οποίο αποδίδει: α) τις φυσιολογικές πιθανότητες των σημείων κάθε αγώνα, β) τις αντικειμενικές αποδόσεις που αναλογούν στις πιθανότητες των σημείων, γ) τις τάσεις επαλήθευσης των σημείων και δ) την στοιχηματική αξία σε σύγκριση με τις αποδόσεις που μας προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Στην ΣΤΟΙΧΗΜΕΙΑ οι εκτιμήσεις γίνονται με κύριο γνώμονα την ανάλυση αυτών των δεδομένων, με την παρατήρηση της πορείας των ομάδων και των μοτίβων επαλήθευσης των γεγονότων, αλλά και με στοιχηματικό ένστικτο που έχει διαμορφωθεί από αυτές τις παρατηρήσεις. Εδώ δεν έχει θέση ο φόβος για τις μεγάλες αποδόσεις, ούτε οι μικρές αποδόσεις αποτελούν στοιχηματική προτεραιότητα,. Εδώ δίνεται προτεραιότητα στα σημεία όπου διακρίνονται οι μεγαλύτερες τάσεις επαλήθευσης, καθώς και η μεγαλύτερη στοιχηματική αξία (Value Bet). Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, συνθέτουν και διαμορφώνουν εδώ την στοιχηματική χημεία.

Οι γνώσεις και η στοιχηματική εμπειρία που έχει συσσωρευτεί σε αυτό το blog, θα διευρύνουν τους στοιχηματικούς σου ορίζοντες και θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις την δική σου επιτυχημένη χημεία στο στοίχημα. Καλή επιτυχία στο παιχνίδι σου...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *